Revisitorjakt i Motala

 

Varför åker man till Motala två dagar i rad? Jo, dels för att det är väldigt fint där. Det var ett besök. Dels för att Mille (turfnick tynnered) var där redan på fredagen och det vet ju alla Östgötar att i Motala är det ingen omsättning på zonerna så varför inte satsa på Revisitormedaljen

För de oinvigda innebär det att man inom 5 dygn ska göra återbesök på minst 50 zoner som man tagit och fortfarande äger. Och det går att göra först 23 timmar efter varje besök. Vi behövde bara plussa på med lite extra zoner på lördagen och sedan ett nytt besök på söndagen så skulle det vara fixat. Lätt i teorin, men visade sig svårare, eller åtminstone nervösare, än man kunde tro.

Första återbesöken på söndagen kunde inte göras förrän vid 14.45 och tidigare på dagen hade redan två turfare tagit bort en del av zonerna och när vi var på väg in mot Motala så dök en tredje turfare upp och tog bort ytterligare ett par. De två första turfarna hade slutat, men dök upp igen efter närmare en timmes frånvaro och knep ytterligare en zon från Mille medan vi hade börjat göra de första återbesöken. Strax därefter dök en fjärde turfare upp och tog en runda, men turligt nog blev det bara sådana som Mille redan blivt av med.

När man tror att nu har alla turfare lugnat ner sig och gjort sitt och det bara var en kvart kvar tills man kan fortsätta med de återstående zonerna för att få ihop till revisitormedaljen så dyker en femte turfare upp och som med racerfart norpar den ena zonen från Mille efter den andra. Zonerna 3-6 i turordning att ta. Vi börjar återigen kolla hur många som finns kvar och hoppas att den inte ska ta en allt för lång runda. Zon nummer två i ordningen som vi ska ta oss till ryker medan vi står och väntar på att kunna börja göra revisit på den första av de återstående Millezonerna och då i den stunden finns det 17 zoner kvar i Motala som Mille kan göra revisit på. Och det är exakt 17 zoner som behövs för att få medaljen. Två zoner finns i ”reserv” i Linköping så marginalerna krympte drastiskt efter dessa turfares förlustelser i Motala. Ett Motala som normalt sett är öde på turfare.

 Vi cyklade på och hoppades att det skulle gå vägen och det gjorde det också och två timmar och 17 zoner senare var Revisitormedaljen Milles  Själv fick jag ett stor gäng assist  

 

 

 

 

 

Galleri | Det här inlägget postades i Turfutflykter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s