Hur lila kan det bli?

Totalt finns numera 269 zoner inom det område som ingår i mitt projekt ”färga Linköping lila”. Fast de två vattenzonerna mitt i Linköping, Stångåzone och Linklake, har inte ingått i min plan och inte heller de zoner som är på vägen till småorterna Linghem, Vikingstad och Sturefors utanför Linköping. 267 landzoner ingår alltså och numera är 266 av dem lila. Det är väldigt nära 100% lila!

Då jag började med den här medvetna lilafärgningen för snart två år sedan så fanns det totalt 154 zoner i området, men efter hand har det har plussats på med zoner. Ref. Turf Map Tool för antal zoner vid olika tillfällen.

Den enda landzonen som ännu inte är lila i Linköping på min karta i Warded är recyclings  vinnarzon Rezoning från omgång 52 och den kom 2014-11-02 och är den zon som senast förärats Linköping och även Östergötland. Men zonen har i alla fall hunnit bli röd 🙂

Sedan några månader tillbaka har jag utökat mitt ”omgångsmål”, dvs förutom att besöka alla landzoner i Linköping och Malmslätt minst en gång varje omgång, så är även Linghem, Vikingstad och Sturefors inkluderade i mitt omgångsmål. Så tids nog kommer även zonerna i de områdena att börja bli lila 🙂

Ja, kan mitt Linköping bli mer lila än så här eller hinner vi få nya zoner innan även den sista blivit lila?

Lila zoner Linköping 2014-12-11 krymt

Annonser
Det här inlägget postades i Östergötland, Motion, Spel, Turf och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Hur lila kan det bli?

 1. Långt kvar till alla lila skriver:

  Otroligt imponerande!

  Jag blev lite intresserad av hur du följer upp ditt omgångsmål. Finns det någon möjlighet att från warded eller någonstans annanstans få fram en lista eller karta på unika för bara en viss omgång istället för totalt?

 2. theoverallturfer skriver:

  Det är verkligen en imponerande karta. Själv håller jag på med att förvandla lilla Lund till lila Lund, men mitt turfande är utspritt till olika orter så det tar tid.

  • snusmumriksturf skriver:

   Ja, men det var så lila den blev. Plussade på ett par takes på den som inte var lila ännu, men sedan fick vi 6 nya zoner så jag har sysselsättning ett tag till 🙂 Fast jag tar på andra orter också ibland på barnlediga helger. Och du som gåturfar är det ju ännu mer imponerande att du kan få de i periferin lila, men är man målmedveten så klarar man det också. Lycka till 🙂

 3. KingOfTheSlope skriver:

  Hej, hur gör du med zoner som befinner sig i skogen utanför stan, måste de också bli lila? I Uppsala är vi några stycken som har en pågående diskussion om reglerna. Jag försöker hävda att jag får bestämma mina egna regler men enligt andra så är det dina regler som gäller… Kan tillägga att vi har ganska många zoner långt ut i skogen!

  • snusmumriksturf skriver:

   När det gäller lila zoner (och en massa annat i turf också för den delen) så är det ju helt upp till var och en att bestämma hur mycket som man själv vill färga lila. Eller bara göra orange eller rött. Jag har ju valt en nivå på inzoomning av kartan i Warded där jag de zoner jag vill ska bli lila. Utom vattenzonerna fast även där finns väl en dröm om att få även de lila, men det kommer att ta lite längre tid. Men kan ju välja precis vilka zoner man vill. Man skapar sina egna regler för vad man själv vill uppnå helt enkelt. Jag ser det mest som en kul grej för att motivera mig att ta mig till andra delar av stan lite oftare än jag kanske skulle göra annars bara för att jag är bekväm av mig 😉 Om man bestämmer sig för att tävla mot någon eller några andra om vem som kan färga ett område lila först så kan man bestämma ihop om vilka regler och vilka zoner som ska ingå tycker jag. mipson och jag har tex som omgångsmål att ha besökt alla zoner i Linköping, Vikingstad, Linghem och Sturefors (utom vattenzonerna och EkängenBeach) samt zonerna däremellan minst en gång varje omgång. I början hade vi inte med Vikingstad och Sturefors, men det har vi plussat på med efter hand. Ibland plumpar vi några zoner, men kan tycka det är en bra ambition 🙂 Men som sagt – våra egna regler/mål/utmaningar som vi själva satt upp för oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s